luni, 11 mai 2009

Homosexualii sfideaza Moscova


O paradă gay, care urma să aibă loc în acelaşi timp cu concursul Eurovision, găzduit, în acest an, de capitala Rusiei, a fost interzisă de Moscova deoarece va “distruge moralitatea”, a spus un purtător de cuvânt al primăriei , citat de The Independent.

Activiştii pentru drepturile homosexualilor au organizat mai multe parade nesancţionate la Moscova în ultimii ani, însă mulţi dintre ei au fost arestaţi sau agresaţi.

“Guvernul de la Moscova ne spune: Moscova nu a avut nicio paradă gay şi nu va avea niciodată”, a precizat purtătorul de cuvânt al primarului moscovit, Yuri Luzhkov, care a adăugat că “o manifestaţie a homosexualilor va distruge moralitatea societăţii noastre şi va provica dezordine”.

Organizatorul paradei Nikolai Alekseiev a spus că evenimentul va avea loc. “Este dreptul nostru garantat de constituţie. Nici un demnitar, fie el şi primarul Moscovei, nu are dreptul să îl încalce”, a precizat Alekseiev.

Însă purtătorul de cuvânt al domnului Luzhkov a avertizat că orice încercare de a organiza o paradă gay “va fi oprită de forţele de ordine în conformitate cu legea”.

Sursa: Sorin Breazu - Evenimentul Zilei

Niciun comentariu: