miercuri, 6 mai 2009

Despre 1 Mai ( muncitoresc, cica )

… muncim si abia apoi sarbatorim!

Citez din Wikipedia: “În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti. Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autorităţile organizau manifestaţii uriaşe pe marile bulevarde, coloanele de muncitori în ţinute festive fiind nevoite să scandeze lozinci şi să poarte pancarte uriaşe. După 1990, importanţa propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, delectându-se cu mâncărurile tradiţionale: crenvurşti sau mici şi bere.”

Prima mea nelamurire: de ce noi, romanii, trebuie sa fim curve ? Uram comunismul, il condamnam si totusi tragem cu dintii de o sarbatoare comunista.

A doua nelamurire: daca Ziua Mondiala a Mediului se serbeaza prin fel si fel de manifestari de la plantatul de copaci pana la seminarii pe teme ecologice, Ziua Muncii se serbeaza prin frecatul mentei. Ii normal ? Nu cred !

A treia nelamurire: ce oare fac toti tampitii care aseara se inghesuiau sa ajunga la mare, cand pe litoral ii o vreme de tot cacatul ? Adica nu-i o vreme de tot cacatul. Ca agricultura are nevoie de aceasta vreme. Insa ce facem cu sarmanii roacheri ? Aia cu tricouri cu Nightwish care si-au programa azi orgii cu bere si mici asemeni manelistilor ? :guns_tb:

Eu recomand sa evitati excesele si sa petreceti aceasta zi la munca asa cum este normal. Personal ma cac pe aceasta sarbatoare. Cum p**a mea sa serbezi munca ? Ii ca si cum ai fi rob si sarbatoresti lanturile.

Copiat  si postat cu acordul autorului, proprietar al blogului  www.made-in-ro.com


Niciun comentariu: