sâmbătă, 15 august 2009

Soldatii Armatei Rosii au violat 2 milioane de femei germane in primavara/vara lui 1945


Desi in toti acesti ani de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, se pare ca s-a scris deja totul, jurnalistii au incercat sa gaseasca noi si noi fapte legate de aceasta perioada si, dupa cum se dovedeste nu toate dintre ele sunt placute pentru cititori ( cei rusi in special ). Britanicul The Independent in video-blogul sau, referindu-se la postul de televiziune francez France24, publica un articol video + text despre soarta femeilor germane violate de soldati sovietici in vara anului 1945. Potrivit jurnalistilor europeni, militarii din Armata Rosie se fac vinovati de violarea a 2 milioane de femei germane.

« Trupele americane au parasit orasul est-german Halle ( Saale, n.n. ) si a intrat armata rusa. Prietenele mele au fugit din oras, dar nu le-am putut urma, pentru ca aveam piciorul ranit. Rusii au intrat in casa mea si m-au violat.», spune una dintre femeile germane violate in 1945 ( sfarsitul lunii iulie ), citata de The Independent. - S-a intamplat la sfarsitul lunii iulie 1945. Ruth Schumacher, in varsta de 19 ani a fost violata de patru militari rusi. O soarta asemanatoare au impartit circa 2 milioane de femei germane, care la sfarsitul razboiului au avut de a face cu cruzimea soldatilor Armatei Rosii. Pentru mai multe decenii, aceste femei au tacut. In anii postbelici lumea a fost concentrata asupra crimelor nazismului si nimeni nu a vrut sa asculte ce au suferit germanii ».

« In Germania de Vest, acest subiect a fost unul tabu, pentru ca germanilor li se imputa vina initierii celui de al doilea razboi mondial. - spune Sybill Dreher ( n.n., posibi sa fi tradus gresit numele si ne cerem scuze ), un membru al Asociatie Deportatilor Germani. In Germania de Est ocupata de trupele sovietice, oamenii nu aveau voie sa vorbeasca despre abuzurile si crimele comise de soldatii sovietici. »

Doar multi ani mai tarziu femeile au putut sa povesteasca despre traumele primite atunci. Dar abia acum au inceput cercetarile istorice si stiintifice pe aceasta tema. La Universitatea din Greifswald ( Mecklenburg-Pomerania Inferioară, Germania de Nord -Est ), psihiatrul Phillip Kuwert stramge marturii ale martorilor - femei violate de soldatii sovietici.
« Ce s-a intamplat atunci este adus la lumina. Cred ca doar acum, dupa 60 de ani de la terminarea razboiului, esteposibil sa se vorbeasca despre acest subiect intr-un mod mai nuantat. Vedem un fenomen real al dezvoltarii memoriei comune germane.» - spune el. « Un obiectiv este de a dezvolta un nou tip de terapie, potrivit pentru femeile in varsta, care au fost violate in 1945. Evenimentele pot sa se fi intamplat cu mult timp in urma, insa traumele pot fi simtite si in ziua de astazi. »

Amintirile traumatice de Ruth Schumacher, recent ramasa vaduva si care nu a fost capabila de a avea copii, din cauza violurilor, sunt tipice. « Teama intotdeauna ramane in corpul dumneavoastra, si niciodata n-ai sa scapi de ea. Durerea fizica trece in timp, dar teama este intotdeauna acolo. »


Link:

The Independent - http://www.independent.co.uk/news/world/europe/raped-by-the-red-army-two-million-german-women-speak-out-1669074.html


Niciun comentariu: